• Üveg Hat Főre, kiállítás
Időpontok
február 24. – május 29.
Helyszín
Ferenczy Múzeum
2000 Szentendre,
Kossuth Lajos u. 5.
Naptárhoz adás

Üveg Hat Főre, kiállítás

A kortárs magyar üvegművészek középgenerációjához tartozó, komoly hazai és nemzetközi elismertségű hat alkotóművész kiállítása

A kortárs magyar üvegművészek középgenerációjához tartozó, komoly hazai és nemzetközi elismertségű hat alkotóművész – Borkovics Péter, Hegyvári Bernadett, László Kyra, Melcher Mihály, Sipos Balázs és Smetana Ágnes – kiállítása nyílt Szentendrén, a Ferenczy Múzeumban február 24-én.

Alkotásaikban felfedezhető az elmúlt évtizedekben az üvegművészetben lezajlott változások hatása, melynek eredményeképpen a használati céllal készült tárgyak helyett olyan autonóm értékű képek és plasztikák születtek, amelyek sok esetben filozofikus mélységű gondolatisággal gazdagodtak. Az alkotók művészeti elképzeléseit már kevésbé korlátozzák a műfaj kötöttségei. Ennek következtében az évek során megszerzett technikai tapasztalatok egyre jobban hozzájárulnak a kiválasztott témák, témakörök megjelenítéséhez, amelyeket az üveg tulajdonságaiból eredő optikai hatások, szimbolikus jelentések is tovább gazdagítanak.