• Kurátori tárlatvezetés
Időpontok
április 10.
Helyszín
Műcsarnok
1146 Budapest,
Dózsa György út 37.

Kurátori tárlatvezetés

Szilágyi B. András művészettörténész nyitó kurátori tárlatvezetése a Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 című kiállításon

Közös útra, közös élményre várjuk Önöket a Műcsarnokba: az ipar- és tervezőművészet közös terébe. Az immár második alkalommal megrendezett Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon ezúttal egy összetett műfaj fogalmaival, filozófiai kérdéseivel is foglalkozik. Célunk az, hogy elgondolkoztassunk, egyúttal lehetőséget teremtsünk arra, hogy látványos pillanatképet, keresztmetszetet kínáljunk a mai kortárs magyar iparművészet elmúlt öt évében született műveken keresztül annak összképéről. Korszakhatáron állva új műfajok, előremutató kísérletek, különlegességek is megjelennek a térben, melyeknek a filozofikus felütés révén egyszerre feladatuk utalni az iparművészet múltjára, hagyományaira és megmutatni a jövő irányait a jelen pillanatfelvételén keresztül.

Túl vagyunk a világjárványon, amely megváltoztatta a kommunikációt és számos új technológiát hozott helyzetbe. És mi itt egy olyan világeseményt is rendezhettünk, mint amilyen az Eucharisztikus Világkongresszus volt – ami reményben egy lelki megújulás mentén átalakíthatja akár a környezetformálást is.

 

Szilágyi B. András, kurátor

Balogh Eleonóra, társkurátor

 

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel