• Nemzetközi vendégek a mobil üveghuta programon

Nemzetközi vendégek a mobil üveghuta programon

Június 24-én, pénteken három különleges vendég is csatlakozik az Üvegművészek Éjszakájához a Műcsarnok melletti promenádon. Ott lesz velünk a belgrádi Iparművészeti Múzeumból Biljana Crvenković, a történeti üveggyűjtemény vezető kurátora, Jelena Popović a modernkori üveggyűjtemény vezető kurátora, illetve Zoran Levic, a belgrádi Tudományos és Technológiai Múzeum igazgatója.

Biljana Crvenkovic az International Year of Glass nemzetközi szervező és felügyelő bizottság tagja, a Regional Organization 14 (RO14) regionális vezetője, amelyhez Szerbia, Horvátország, Magyarország, Ausztria, Svájc, Románia, Szlovákia és Szlovénia tartozik. 

A pénteki program este 20 órakor kezdődik, ekkor lobbantják be a lángokat az üvegolvasztó kemencében kortárs üvegművészek társaságában. A különleges hangulatú este során egy kötetlen programra gyűlnek össze a hazai kortárs üvegművészek, hogy megismerkedjenek a workshopot vezető cseh üvegművésszel és kipróbálják üvegmegmunkáló eszközeit. Az esemény dzsembori hangulatát venezuelai DJ, Rafael Esquivel és hamisítatlan csapolt cseh sörök gazdagítják.