• Glass Talent: Tanja Pak

Glass Talent: Tanja Pak

Tanja Pak szlovén származású képzőművész és ipari formatervező a londoni Royal College of Art-on szerzett mesterdiplomát 1996-ban. Az alapképzését ipari formatervezés területen, a ljubljanai Képzőművészeti és Design Akadémián végezte, jelenleg pedig itt vezeti az üveg és kerámia tanszéket.

Munkáival számos nemzetközi művészeti és design díjat nyert el, illetve több országban vett részt rezidenciaprogramokon, többek között a Corning Üvegmúzeumban, az amerikai  Creative Glass Centerben, a Pilchuck Glass Schoolban és a franciaországi Musée du Verre-ben. Világszerte vannak kiállításai.

Szobrászattal, térinstallációk és a funkcionális üvegtárgyak tervezésével foglalkozik. A Cloudy csészekollekcióját  a sarkvidéki tél élménye és a hóviharban eltűnő horizontok ihlették, amikor a nap sugarai egy pillanatra áttörik a horizont sötétjét. A Breath in Between installációja megragadja a két lélegzet közötti pillanatot, örökre megőrizve a nyugalmukat. Flow vizesüvegével Art Laguna különdíjat nyert 2019-ben.

A Bohus-Lugossy Alapítvány meghívására október 8-án 15.30-kor részt vesz a 360 Design és az Art Market közös szervezésében megvalósuló "Inside Art" konferencián, a Metszéspontok című kerekasztal-beszélgetésen. Részletek az eseményről: 

https://www.insideart.hu/.../metszespontok-art-design-109/