• Az Üveg Nemzetközi Éve hivatalos magyarországi megnyitója a Magyar Zene Házában

Az Üveg Nemzetközi Éve hivatalos magyarországi megnyitója a Magyar Zene Házában

Május 18-án megtartottuk az Üveg Nemzetközi Évének sajtótájékoztatóval egybekötött hivatalos magyarországi megnyitóját a Magyar Zene Házában, amelyet követően Balogh Eleonóra és Szilágyi B. András tartott exkluzív tárlatvezetést a II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon Közös tér című kiállításon.

Prof. dr. Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket a helyszín nagy koncerttermében, majd az ITM iparági fejlesztésekért és stratégiáért felelős helyettes államtitkára, dr. Nagy Ádám beszélt a magyarországi üvegipar fontosságáról. Utána Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárság kulturális fejlesztésekért és beruházásokért felelős helyettes államtitkára méltatta a magyar üvegművészetet.

Negyedik felszólalóként hangzott el Bohus Eszter, a Bohus-Lugossy Alapítvány a Kortárs Üvegművészetért alapítójának tájékoztatása a 2022 - Az Üveg Nemzetközi Éve globális ENSZ kezdeményezésről, melyet Balogh Eleonóra, Ferenczy Noémi díjas üvegművész kortárs üvegművészeti kapcsolódású beszámolója követett.